Alternativbygge Legos uppmaning del 2.

img_5037w
LEGO – Ny leksak varje dag.
Lego fortsätter att tvätta bort stämpeln om att man från ett set bara kan bygga det som syns på utsidan. När det fria byggandet hamnat i skymundan av allt mer specialiserade set anlägger företaget moteld. I form av en minisajt som kallas för remake publicerar Lego instruktioner till alternativbyggen från ett visst set fritt tolkat av en AFOL, adult fan of Lego. Till projektet finns det för närvarande sju fans från runt om i världen som utvecklar och själv fotograferar sina alternativbyggen. En kändis i sammanhanget är Jason Alle, skaparen av Ideas set 21305 Labyrintspel. Deltagande fans presenteras lite närmre i en egen avdelning och får sin bild-bye line vid sitt bygge. Just nu finns det alternativbygge från tio st Lego City set. 
Läs mer

Lekfull Legoträff i Örkelljunga

img_4893
I samband med pågående Legoutställning arrangerades den 10/9 den första utav två Legoträffar på Kulturhuset i Örkelljunga. Utställarna Tage och Per-Olof fanns på plats och pratade Lego med barnen och vuxenaspekter av The Lego Movie med vuxna. Lego gör många serier på licens från filmindustrin så även Ghostbusters-filmerna och Marvel och DCs superhjältefilmer diskuterades. Spännande blir det också med nya Star Warsfilmen vars Legoset släpps den 30/9. Läs mer

-ismernas entusiast i Architecture klossar monokromt!

berlinskt-trapphus
Anders Löfgren är en 42-årig smålänning som bor i Malmö sedan många år tillbaka. Han är väldigt idrottsintresserad, både som åskådare och utövare och håller på med främst uthållighetsidrotter som ultralöpning och triathlon, men gillar att prova nya grenar. Senaste tiden har Anders börjat köra parkour och breakdance med barnen och lite hinderbanelopp. På kvällarna bygger han gärna Lego. ”Otroligt skön känsla att få skapa nåt med sin hjärna och sina fingrar, speciellt för en sån som jag som aldrig haft nån konstnärlig talang” säger Anders.
Läs mer