Masters of Spinjitzu!

I Ninjagovärlden hotas freden av onda krafter. Vem som är ond eller god växlar under resans gång i den dramatiska berättelsen om ett par handplockade ungdomar som tränas i Spinjitzu, den ultimata kampkonsten.
Spinners slog världen med häpnad 2011 och på varje skolgård hördes ropen ”ninja Gooo!” när de tävlande skickade sina spinners mor varandra. Med bra snurr på sin spinner gällde det att slå motståndaren ur sin spinner. Leken blev så populär att en skola i Skåne fick inför en egen Spinjitzudag i veckan, för att eleverna skulle komma i tid till lektionerna i alla fall övriga dagar i veckan.

Spinjitzu Dojo, set 2504 från år 2011 är uppbyggt av fem moduler som sätts samman. Setet består av 352 delar. En spinner och 5 spelkort ingick också. Dojon är ninjornas träningscenter och innehåller en hinderbana med läskiga utmaningar såsom roterande svärd och huggande yxor.

I Spinjitzu Dojo skyddas den gyllene kaststjärnan inte bara utav ninjorna utan även av en ”försåtsminering”, som ger inkräktaren en överraskande luftfärd. ”The wow factor” blev ett begrepp som kommit för att stanna.

Minifigurerna som ingår är Nuckal, Sensei Wu och Zane. Här är de uppställda tillsammans med Lord Garmadon och delar av skelettarmén, mot resten av ninjorna under ledning av sensei Wu.

Läs mer här.

Text och foto: Per-Olof Rhodin(c)

Personligt med Malin Kylinger

Malin är legoentusiasten som bokstavligen lägger ner sin själ i sina byggen, dvs hon hämtar inspiration från hjärtat, precis som vilken konstnär som helst.Hennes material är ABS-plast och resultatet är enastående. Jag kallar henne för Legokonstnär. Hon har snabbt nått internationell uppmärksamhet och vann 2:a pris i Swebricks tävling Bästa Forumbygge 2018. Så här berättar hon om sig själv.
– Mitt namn är Malin Kylinger (Swebrick nick BlueBuilder), 36 årig AFOL boende i Östergötland. Jag delar mitt Legointresse med min man och två barn. Älskar sci-fi/ fantasy böcker och har nördat ner mig i många olika typer av hantverk genom åren.

Hur började du med LEGO och när?
Min barndom innehöll väldigt lite Lego men när min äldsta son kom in i Duploåldern gick jag helt in att köpa och bygga med honom. Efter något år som medlem i en köp och säljgrupp på Facebook blev jag admin där. Jag började då tack vare en annan admin få upp ögonen för AFOLvärlden och Swebrick. Så småningom vågade jag börja bygga MOCs och gå på Swebrickträffar. Utan alla trevliga AFOLs hade jag inte fortsatt bygga på det sättet jag gjort.

Vilka områden inom LEGO intresserar dig?
Antalet set jag byggt kan jag räkna på en hands fingrar. Mitt intresse ligger i att bygga MOCs (My Own Creation). Som en del i det tillkommer att jag tycker om att sortera Lego och att samla på kul bitar och minifigurer. Det som attraherar mig är det kreativa i att skapa något med beståndsdelar som inbyggt har sina begränsningar. 

Vilket är ditt officiella favoritset?
För mig handlar det i stort sett helt om bitarna och set blir så småningom nedsorterade. Det enda som kommer få vara kvar helt är Voltron. Lite nostalgi gör att det är värt mer ihopbyggt än bitarna. Voltron och Transformers var favoriter på TV när jag var liten och mina barn har nu börjat titta på Voltron, nu efter vi köpte setet.

Vad bygger du på just nu? 
Det har varit en lång paus i byggandet nu men jag håller på med ett bidrag till SHIPtember. Ett minst 100 studs långt rymdskepp, det är klurigt så jag får se om jag hinner på en månad.Tanken är att det ska vara ett forskningsskepp som flyger till outforskade planeter för att hitta liv och ta prover från naturen. Efter skeppet är klart ska jag bygga ett landskap med vild växtlighet där det landat. Jag är ofta lite hemlig om det jag bygger för ibland tar bygget en helt annan riktning mot vad man tänkt.

Berätta lite om den uppmärksamhet du fått.
Jag är helt överväldigad över att mina byggen nått bloggare, en tidning och även att jag fått erbjudanden om att sälja och hyra ut byggen. Naturligtvis är det smickrande med all uppmärksamhet samtidigt som det betyder något extra speciellt när någon förstår de djupare meningarna som finns i några av mina byggen. Läser man texterna jag skrivit till mina byggen på Flickr förstår man lite mer bakgrunden till varje bygge.

När får vi se dina byggen härnäst?
Den 16 november kommer den lokala delen av Swebrick ställa ut på Flygvapenmuseet i Linköping. Då hoppas jag komma dit med de flesta av mina äldre byggen och att det nya är färdigt. Hoppas vi ses där!

För Bricksway.com (c)2019
Foto från utställningen Kloss på kloss av Per-Olof Rhodin(c)2019