Blaze Brigade 6554

SAMSUNG CSC
Brandstationen till Town Juniors har med enkla medel och fåtal bitar fått till både materielförråd och verkstad för att fylla luftpaket. Dessa binds samman med huvudbyggnaden genom varsin gångbro, som också leder till helikopterplattan. Bygget saknar helt garage till bilarna så dessa får snällt parkera mellan byggnaderna. Detaljerna är i färgerna Dark Grey och Light Grey. Den speciella grå torson på helikopterpiloten förekommer första gången 1994 och i nio set totalt.

SAMSUNG CSC
En trevlig detalj är att en av brandmännen har en hårbit att växla med hjälmen. Kan i och för sig bero på att hjälmen tar emot i stegen när han sitter i brandbilen, men i alla fall. Ger ett avslappnat intryck när han bemannar ledningscentralen. 45-gradersbiten med tryck av en bl.a. en flamma förekommer i nio set och följer med till Legos nästa satsning på unga byggare 4 Juniors 2003. Bottenvåningen innehåller en reception/kontor med en gammal dator med tjockskärm. Observera att inga dörrar finns till denna brandstation.

SAMSUNG CSC
Även brandbilarna och helikoptern är byggda med få och större bitar. Till stegbilen hör en andningsmask i svart, som även den såg dagens ljus första gången 1994. Ordet blaze är inte så vanligt förekommande i Legoset och betyder flamma eller låga, men mer specifikt stark eld. Brigade betyder kår. Alla bitar med mönster har riktigt tryck.

text o bild; Per-Olof Rhodin