Creator 31091 ”lastbilen” 3in1

Jag ville ge min trailer från set 31091 en mer relevant last än ursprungligen, så jag byggde en transformator efter en autentisk förlaga, ”Real Bricks” se nederst. Setet kom 2019.

Dragbilen är original men extrautrustad med varselljus. Transformatorn är byggd i tre olika nivåer i djupled, 4, 3 och 5-wide studs. Trailern är 4-wide och lasten räknas därför som överskjutande, och speciella regler krävs för transporten, bland annat varselljus.

Trailern är i stort original men extrautrustad med varselljus för skymmande transport. De bruna konerna på toppen av transformatorn är isolatorer, men efter fotograferingen ändrade jag designen till lever small base, se översta bilden.

Lastbilen är av typen ”conventional cab” där motorn finns framför föraren, precis som i en vanlig personbil. Denna typ är vanlig i Nordamerika och Australien men passar dåligt i Sverige p.g.a. våra strikta regler om maxlängd för ekipagen.

Transformatorstation utanför Örkelljunga. En transformatorstation är den punkten i elnätet där strömmen transformeras från 10.000 volt till 400 volt, vilket är den spänningen som i trefassystem levereras till bland annat alla hushåll.

Text och foto: Per-Olof Rhodin(c)