[REC] 75102 Poe’s X-Wing Fighter

P1460090wDen iögonfallande nya färgsättningen svart och orange är det som vid första intrycket skiljer Poe’s X-Wing Fighter från tidigare varianter, från 1999 och framåt. Fyra tidigare röd- och vita X-wings har lanserats i minifigurskala, alla med Luke Skywalker. Efter 15 år kommer en ny vindruta till cockpit. Nyhet från tidigare modeller är också att justeringen av vingarnas position nu sitter på ovansidan.
Vingarna justeras i två distinkta positioner genom en smart technic-lösning. Bygget känns gediget. Givetvis finns också helt nya minifigurer med en X-wing pilot och en service-tekniker, liksom helt nya hjälmar med visir i trans-yellow. Astro-mec roboten BB-8, byggd på två helt nya bitar känns anpassad till minifigurskalan på ett verklighetstroget sätt.
P1460091wPoe Dameron verkar bli en viktig karaktär i nya Star Wars filmen The Force Awakens som har premiär den 16:e december. Det följer med ett servicefordon med vapenställ, extra missiler och ammunition och plats för för piloten att åka med, liksom en trappstege.

P1460096w

Antal bitar: 717 st.
Rekommenderad från 8 år.
Listpris 999 kr.
År 2015.

 

Klicka på bilderna för större foto.
Text och bild, Per-Olof Andersson
Tack till klossbutiken i Örebro.

Lämna ett svar