Sluban clone brand

img_5536w
M38-B0327 Fire fighting motorcycle
Sluban är ett Kinesiskt märke som i Sverige importeras av bl.a. Jula.
Rekommenderad från 6 år. Priset är 25 kr men såldes för tillfället för halva priset.
img_5528w
Kartongens fram- och baksida. Varnar för små delar – kvävningsrisk, på Svenska. Vidare på engelska reserverar man sig för att färg och bitar kan skilja från bilderna.

img_5531w
Setet innehåller en påse med bitarna, klistermärke och bruksanvisning. Bruksanvis-ningen visar förutom vilka bitar som behövs till de olika stegen även en skillnad i toning för att lättare se vilka bitar som skall byggas.

img_5533w
25 delar inklusive gubben samt flera reservdelar av de minsta bitarna ingår. Bitarna är tillverkade i ABS-plast och som synes levereras händerna lösa.

img_5541w
Modellen färdig och vi är klara för utryckning. Intressant att notera är att minifigurens händer och huvud kan vinklas i 15 grader och kroppen har mer mänskliga proportioner.

Omdömet är hyfsat. Passformen är bra men ”clutch powern” sämre. Plasten känns annorlunda, plastig 😉 jämfört med Lego. Minifiguren var lite svår att positionera på motorcykeln men är för övrigt mer anatomisk med rundare former.

Bricksway berättar om kloner på marknaden men stödjer Legos begäran om Rent Spel och motsätter sig illojal konkurrens och piratkopior.

Text och foto: Per-Olof Rhodin