Brainiac Attack 76040

Year Released: 2015 Item Consists Of 161 Parts & 4 Minifigs  Justice League

Brainiac Attack är en film som släpptes på DVD 20 juni 2006 i regi av Curt Geda. Brainiac kraschlandar på jorden och kapar Lex Luthors laboratorium för att samla in data om jorden. Han får tillgång till LexCorp hela vapensystem, inklusive den laserutrustade meteorskölden som nästan dödade Brainiac tidigare…

Brainiac är en utomjordisk superskurk som förekommer i serierna om Stålmannen. Figuren skapades av författaren Otto Binder och tecknaren Al Plastino, som introducerade honom i Action Comics #242 (1958). Brainiac har ett intellekt på tolfte nivån, vilket ger honom beräkningsförmågor, förbättrat minne och avancerad förståelse för maskinteknik, bioteknik, fysik och annan teoretisk och tillämpad vetenskap, liksom omfattande kunskaper om olika främmande tekniker.

Martian Manhunter, Superman, Supergirl & Brainiac

Brainiacs avancerade, mentala krafter har visat att han kan besätta andra, överföra sitt medvetande, skapa och manipulera datorsystem och utöva en viss kontroll över tid och rum. John Byrnes förnyelse av karaktären hade telepati och telekinesi som ytterligare har förstärkts genom en implanterad elektrodisk huvudenhet. Den senaste versionen av Brainiac har visat sig kunna imitera de övermänskliga förmågor som Stålmannen och andra kryptoner har.

(Sammanställning från Wikipedia)

Foto: Per-Olof Rhodin(c)2020