Quidditch Match 75956

Quidditch är den största sporten i Potters värld, den magiska världen. Harry själv är den yngste någonsin som tagits ut till ett quidditchlag, som varje elevhem sätter samman inför det nya läsåret. Potters karriär blir en överraskning för alla, inklusive honom själv när det visar sig att han har anlag för att flyga på kvast. Madame Hooch, instruktör i kvastflygning och även den givne domaren under skolans matcher tillsammans med antagonisten Draco Malfoy fanns med i det föregående quidditchsetet. Det kom 2010 med setnummer 4737 men dom är inte med i 75956. Hooch och Malfoy var faktiskt också med i det allra första setet 4726 från 2002 men då var alla minifigurer med gula huvuden. Skolmästerskapen på Hogwarts är en stor angelägenhet och drar massor med publik. Arenan för spelen är därefter och skulle kräva enormt utrymme för att ges rättvisa i minifigurskala. Jag har valt att utgå från det officiella setet, byggt åskådarplatser runt om samt ökat höjden motsvarande på tornen. Tornen representerar de fyra elevhemmen Slytherin, Ravenclaw, Huffelpuff och Gryffindor. Miljön har sen befolkats med minifigurer från den magiska världen från samlarserien Harry Potter.


Till vänster Originalbygget av Gryffindortornet som är drygt 14 cm högt. I filmerna är det massvis av torn och de är riktigt höga. Till höger har jag höjt Ravenclaws torn med 3 och 2/3 bricks till drygt 18 cm för att få lite bättre proportioner. Gryffindortornet har en ”fallucka”, Slytherins en funktion för att sätta eld på Snapes klädnad, Huffelpuffs visar poängställningen och Ravenclaws har en megafon. I filmen är det Gryffindors elevhem som står för matchkommenteringen så egentligen skall ju megafonen sitta på deras torn.


Figurer och tillbehör som ingår är; Severus Snape, Marcus Flint och Lucian Bole för Slytherin. Quidditchpokal, spelkista, Quaffle, Golden Snitch och 2 Bludgers. Oliver Wood, Harry Potter och Hermione Granger från Gryffindor. Priset från Lego är 449 kr. Setet består av 472 delar och 6 Minifigurer och släpptes 2018.

Text och foto: Per-Olof Rhodin

Upphovsrätten tillhör upphovsmannen.