Vacation House 6349

En gran, röda blommor och en postlåda full med brev pryder också trädgården till att bli en mysig, inbjudande plats som man gärna vill befinna sig i.

Detta trevliga lilla semesterhus är från 1988 och innehåller så mycket som 193 bitar och två stycken minifugurer. Jag säger litet hus men med 80-talets mått mätt så är detta ett respektingivande bygge. Det tar upp ganska stor plats i legostaden, har en rejäl huvudbyggnad, en av de större från denna tid, och huserar på en fullstor baseplate 32×32. Med dagens måttstock är det såklart ett ganska sparsmakat bygge.

Genom den blå dörren kommer man sedermera ut i den mysiga trädgården. Här hittar vi ett litet bord och stolar med ett parasoll.

6349 känns som något av en naturlig uppföljare till det fantastiska och mycket populära huset 6374 Holiday Home från 1983. De delar ungefär samma färgskala och står framför allt på samma sorts baseplate, en grön platta med stenlagd uppfart som bara återfanns i dessa två set.

Bredvid huset hittar vi en carport som passar perfekt till den lilla svarta enmansbilen, inget man proppar in hela familjen i alltså!
Själva huset består av ett vardagsrum med bord, ett kök samt en övervåning huserandes en dubbelsäng.

Kök rymmer en spis och fläkt och är utrustat med ett stekjärn. En knapptelefon (modernt som tusan) hittar man också i hallen för samtal till vänner och familj (dåtidens Facebook).

Vad tycker jag då om detta set? Jag fullständigt älskar den här typen av byggen som har nästan allt man kan önska sig. En väldesignad byggnad i all sin enkelhet, en ren och tilltalande färgskala, stort lekvärde och en rolig byggprocess som inte tar så lång tid. Minifigurerna är ganska enkla även för sin tid men passar perfekt till detta hus. Endast två klistermärken till de två takfönsterna vilket såklart höjer det visuella intrycket utan att förlita sig helt på dessa. Den blå dörren och fönsterna fanns i stort sett bara i detta set, om man inte räknar några limiterade specialare från 90-talet, vilket ger setet en lite exklusiv känsla. Några fler detaljer i inredningen hade varit önskvärt men ger ändå ett högt betyg till denna klassiker 9/10!

Text och bild: Martin Blad (c)2021 Bricksway.