Nyårslöfte. Ordning och reda!

IMG_8891
Känner du igen dig. Bruksanvisningar i en hög väller ut över bordet och precis den du letar efter verkar alltid finnas underst. Legos pedagogiska avdelning hälsar att de även fortsättningsvis kommer att göra låååånga bruksanvisningar där bygget växer fram sakta. Detta resulterar i bruksanvisningar i mängder. Jag började samla i plastfickor i pärmar som fort blev fulla och dessutom instabila då många bruks-anvisningar är små och bygger på tjockleken i pärmen, men bara i botten. Så här har jag löst problemet.
Läs mer

God Star Wars jul!

bricksway-jul
God Jul till både Star Warsare och Mugglare, Trollkarlar och Star Trekare

önskar den festliga Astromech-droiden från 2014 och

Per-Olof Andersson

Bricksways julklapp till er alla är en ny underavdelning inom Star Wars officiella set om LEGOs första, stundtals stapplande steg inom licenstemat, på den tiden alla minifigurer hade gula ansikten och händer. Införandet av ”fleshis” som hudfärg kom 2005 och blir en naturlig historisk milstolpe att göra en delning vid.

Se mer om 7262 TIE Fighter med flera gamla set i nya avdelningen.

Klicka på bilden för att förstora.

SW III Diktaturens ansikte

star-wars-III
Mörkrets hämnd är ett avgörande avsnitt för hela Star Wars sagan, med en väldigt komplex historia. De två första filmerna bygger upp en intrig och de efterföljande tre är en direkt konsekvens av denna den tredje filmen. Vi kommer rakt in i en actionfylld flygscen med Anakin och Obi Wan, som ju hatar att flyga, när de skall borda general Grevius skepp The Malevolence. I ett överraskande drag har han kidnappat republikens högste ledare Palpatine och våra jedivänner räddar honom. Under fritagningen avrättas greve Doku, separatisternas ledare, av Anakin, förledd och uppmuntrad av Palpatine. En handling som leder Anakin allt närmre den mörka sidan och knyter honom närmre den karismatiske ledaren. Samtidigt undkommer Grevius, som på den mystiske Sithlorden Sidius order gömmer undan separatistledarna på Mustafar. Läs mer