Bricksway Magazine 1 2024

STAR WARS

Imperial Star Destroyer – UCS {2nd edition} 75252

Från år 2019. Innehåller 4776 bitar. Total längd 109 cm.

I en episk scen fångas Tantive IV, och Star Destroyern har sin egen skalenliga version av Rebel blockade runnern, som den också kallas.

Innehåller figurerna Imperial Officer (Junior Lieutenant / Lieutenant) – Dual Molded Legs sw1043 och Imperial Crewmember – Printed Arms sw1044, båda unika för detta set.
Vet att det blev ramaski över det höga priset räknat per bit jämfört med Millenium Falcon UCS 75192 från 2017 med 7513 bitar. Lego förklarade prisskillnaden med att Star Destroyern innehöll en hög andel stora bitar i jämförelse, som kostade mer att producera.

Fler bilder här.

Ford F-150 Raptor är månadens Technicmodell!

”Ford® F-Series har producerats sedan 1948 och är en långlivad symbol för kvalitet och funktionalitet och kallas pickupvärldens `arbetshäst´. Den senaste är Fords 2021 F-150 RAPTOR pickup. Det finns autentiska detaljer som V6-motor med rörliga kolvar och fjädring på alla hjul. Med 4 öppningsbara dörrar kan du enkelt beundra interiören, plus öppningsbar huv och flak. Modellen är 15 cm hög, 42 cm lång och 18 cm bred.” skriver Lego på sin hemsida. Setet utkom 2021, samtidigt som bilmodellen.
”Den har en ny exteriör men bygger vidare på sin välkända design. Den karaktäristiska fronten framhäver pickupens bredd, med en ny, välvd motorhuv, svart grill och LED-strålkastare. Interiört finns exempelvis öppningsbart panoramaglastak och eluppvärmda och ventilerade säten som tillsammans med ny stötdämpning och fempunktsupphängning gör resan bekväm.” skriver Ford på sin hemsida. Raptor har en dubbelhytt med fem säten och en V-6 bensinmotor på 456 Hk.

Fler bilder här.

Jurasic World: Dominiom

Pyroraptor– & Dilophosaurustransport set 76951.Från år 2022. 240 bitar, 3 minifigurer och
2 dinosauriefigurer.

Pris hos Lego 2024, 659,90 kr. Läs mer här.

Det våras för Space!

Rubriken syftar på Legos tema rymd (Space) som kommer att finnas i nästan alla produktserier 2024. Rubriken flirtar också med en serie komedifilmer från 70- 80-talet av och med Mel Brooks, t.ex Spaceballs (1987) med svensk titel Det våras för rymden!

Space Exploration. Creator set 3-in-1 nr 31134, B-modell. 144 bitar. Pris 119,90 kr hos Lego.

Space Shuttle set 31134 A-modell. Från 2023.

Månadens minifigur

Månadens minifigur blir därför naturligt en från nya rymdserien. En besättningsminifigur (som Lego kallar henne på sin hemsida) med en jetpack som kan frigöras och användas som drönarrobot. Från set 60430, Intergalaktiskt rymdskepp.

Jespers blåljusbygge

Assistanskåren bärgningsbil Volvo valp.

Följ Bricksway på Facebook.

Ansvarig utgivare samt text och foto där inget annat anges:
Per-Olof Rhodin (c)2024.
allt material skyddat av upphovsrätt

Jesper Rydhög finns på Flickr.