Bricksway Magazine 2 2024

Guardians Of The Galaxy

Det mest osannolika gäng bildar Guardians Of The Galaxy i filmen med samma namn från Marvel år 2014. Ett antal personer som från början försöker döda varandra tvingas senare i stället samarbeta för att klara livhanken, fly från ett högsäkerhetsfängelse och rädda universum. Gruppsykologin är allt annat än besvärsfri och interna konflikter gör sig ständigt påmind. Peter Quill, människa, spelas av Chris Pratt. Han lever ett bekymmersfritt ungkarlsliv, försörjer sig som skattletare och reser runt i sitt skepp Milano. Hans skepp förstörs och i uppföljaren från 2017 ser vi så för första gången efterträdaren Benatar. Året efter sker sedan en banbrytande förening i Marvels Universe när Guardians Of The Galaxy möter Avengers i filmen The Infinty Saga.

The Guardians’ Ship, Set 76193. En påkostad modell av Benatar i UCS-version (Ultimate Collector Series) kom 2021.

Chitauri-krigare, Star-Lord (Peter Quill), Mantis, Thor, Groot och Rocket.

Setet innehåller 1878 bitar med avancerade byggtekniker och är klassat som 14+ ålder. Setet har gått ur produktion.

Star Wars

City Space, nyhet 2024.

Rymdrobot set nr 60428. pris 119,90. Asteroidupptäckt 4+ set 60429. pris 269,90.

Intergalaktiskt rymdskepp set nr 60430. pris 269,90. Rymdskepp 4+ set 60429, enligt ovan.

Månadens minifigur

Herden med sina getter (get), collectible minifigures CMF serie 25. pris 49,90. Setet säljs för den eftertraktade geten, ny för 2024. Senast vi fick en get var 2011 i setet Mill Village Raid.

Jespers blåljusbyge

Denna gång är det en Ambulans-Bandvagn som jag har byggt upp nu en egen variant av en svensk klassisk Bandvagn fast i Ambulans format med en egen vagn bår. Det finns några Bandvagn Ambulanser i Sverige. Oftast brukar dom kommer från försvaren går till de kommunala brandstationer m.m. Text/bild: Jesper Ryhög.

Följ Bricksway på Facebook.

Ansvarig utgivare samt text och foto där inget annat anges:
Per-Olof Rhodin (c)2024.
allt material skyddat av upphovsrätt

Jesper Rydhög finns på Flickr.