Rymdteknik – så ock på jorden!

”Rymdforskning och rymdteknik har en plats även på jorden. Projektet Mot nya höjder vill öka elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Vi vill också hitta mötesplatser och former för samarbete mellan skola och näringsliv” säger Marcus Brunskog, projektledare i Mot nya höjder, Länsstyrelsen i Krono-bergs län. Den 9 maj på Ljungby Arena talade rymddesignern Cecilia Hertz inför skolelever från Ljungby kommun med flera. Sammanlagt var det närmre 300 åhör-are som samlade sig denna strålande vårdag för att lyssna på en riktig inspira-tionskälla inom rymdteknik.
– Rymden är ett spännande område, och kan bidra till att peppa unga elever till att intressera sig för matematik, teknik och naturvetenskap, säger Cecilia med sitt varma leende. Läs mer

Må kraften vara med dig!

_DSC7566

Den 4:e maj är det internationella Star Wars dagen. Att det är just detta datum är en ordlek med engelskans May som betyder både må och maj samt fourth, den fjärde, som syftar på the force, kraften. C-3PO till Han Solo som återser General Leia Organa på Takodana för första gången; – It is I, C-3PO. You probably don’t recognise me because of the red arm.

May the Force be with you!