Hon väljer City!

IMG_5957wEn sparad låda lego är en guldskatt för snart tioåriga Frida från Ängelholm, som gärna visar sina byggen.
– Här sitter gubbarna som kör, och här kan dom ta sig igenom till andra delen, men passagen är lite smal, förklarar Frida när hon visar rymdskeppet hon precis byggt. Skapelsen har allt till det yttre som ett rymdskepp brukar ha men Frida har gått lite längre. Invändigt har besättningen till exempel ett kylskåp med mat för långa rymdfärder. På sitt rum har hon en stor hylla som pappa Anders satt upp, där hon byggt upp sin legovärld.  Läs mer

Fokus på järnvägen!

IMG_5840w

Bricksway fortsätter på inslaget spår och bygger mer tåg. Snart väntar nämligen en utställning på Järnvägens Museum Ängelholm. Här är det officiella setet 60052 som modifierats med elektriska lampor. Containern och vagnen från set 10219 har modifierats och färg-anpassats. Detaljer och dvärgen (signalen vid sidan) har inspirerats av andra byggare på swebrick. För säkerhets skull hjälper officiell Maersk-personal till på vagnen.

Tillökning i lokstallet!

IMG_5695wBricksway har haft möjlighet att köpa en gammal goding i fint skick från tiden då rälsen var blå och slipersen var vita. Tillsammans med lite andra set från den tiden blev det en fin scen med bilder här. Innan fotografering var det dags för ett välbehövligt bad och inventering och komplettering, bland annat av en truckförare som passande fanns på lager. LEGO tåg var för mig som barn på 70-talet en ouppnåelig dröm och lite ovanligt tror jag, men det tar jag igen nu som vuxen. Min kusin hade däremot LEGO tåg, kanske detta set från 1972!

May the fourth be with you!

DSCN2821Vi uppmärksammar den internationella Star Wars-dagen med ett besök på biblioteket i Visby. Där pågår en LEGOutställning med UCS-modeller av Gustav och Petter från Gotland, medlemmar i swebrick. UCS står för Ultimate Collector Series som är lite större samlarmodeller av Star Wars. På biblioteket mötte vi också en Mandalorian soldier och princess Leia Organa livs levande gestaltade av Jakob och Nadja.
Foto: Göran Andersson