De udda talens förespråkare.

IMG_4907wOm jag hade fått designa LEGOs bitar hade jag gjort de i udda tal i stället för jämna, förklarar Göran över en fika.
Göran är civilingenjör och matematiker och älskar siffror och konstruktioner. Det mesta vi har runt om oss har en tydlig mittpunkt och det saknar jag i LEGOs utbud. Visst, även i en bit med jämna tal finns det en mitt, men jag vill ha en stud i mitten  där jag kan bygga något. (Stud är engelska för plopp eller knopp på legobitarna). Göran visar snabbt några exempel med stora klossar där han placerar en stud i mitten på några klossar och skapar bitar av fem eller nio studs bredd. Möjligheterna blir i det närmsta oändliga förklarar han. Se några exempel: Läs mer

Makeover av SW Cantina!

Star Wars 75052 Mos Eisley Cantina från 2014 får en uppgradering.
I originalutförande är modellen byggd för sitt lekvärde men med lite ombyggnad och ett antal extra bitar passar bygget som display för uppvisning. Denna modell har varit utställd på Leklust i Ljungby 2014.
IMG_4914w
Historien börjar med att Luke och Obi-One-Kenobi med flera beger sig till Mos Eisley i Lukes svävare. Se mer här.

De gjorde det!

Andreas Widlund, med Miriam, Jens, Johno, Zoe och Aliyah från Greenpeace tog sig ombord på Shells arktiska oljerigg Polar Pioneer – mitt ute på Stilla havet – för att  rikta världens uppmärksamhet mot Shells vansinniga planer på oljeborrning i Arktis. Motståndet mot oljeborrning i Arktis har aldrig varit starkare. skriv under för att skydda Arktis.
IMG_4853
Set 621-2 Shell Tanker Truck
43 Parts, 1970
Läs hela historien om hur LEGO till sist bröt det långvariga samarbetet med Shell här.

LEGO-träff i Visby för allmänheten!

Bricksway uppmärksammar 2015 års stora Swebrickevent som kommer äga rum i Visby den 2:e maj. Detta är den stora möjligheten att träffa Swebrickare från hela landet, umgås och ha kul! Vi kommer ställa ut det mesta och det bästa som vi Swebrick-medlemmar har byggt, både egna byggen och även Community Builds. Detta kommer att visas upp för allmänheten under den utställning vi har på lördagen kl 10-15. Länk till Swebrick.
Per-Olof Andersson är medlem i swebrick och kommer på eventet.

Uppdatering av svärdsmän då och nu.

IMG_4684w
Kai, Cole, sensei Wu, Zane, Nya och Jay utgör den ursprungliga gruppen av Ninjagos försvarare. Flera set innehöll spinners, som man kunde tävla med mot kompisarna. Företeelsen med spinners blev så populär att duellerna på rasterna gick ut över lektionerna. Till sist fick en skola inför restriktioner för vilka dagar som var spinjutsu-dagar! Ett av LEGOs mest säljande tema som gör come back i år.
Se riddare respektive Ninjago som nya sidor under officiella set.