Jimmy, samlare med bred repertoar.

Jag är en 40-årig nygift tvåbarnsfar, hantverkare sedan 20 år tillbaka. Jag är en mångsysslare när det kommer till hobbies, vissa intressen kommer och går i  perioder. Jag har och i vissa fall har haft, ett vurmande för brädspel, serietidnings-samlande, rollspel, retro tv-spel och i viss mån anime.

Legot har varit en aktiv hobby sedan hösten 2013, det började med att sambon hade  pratat om en husbil i lego som hon hade när hon var liten. När jag sedan var i en affär så fick jag syn på en nyare husbil o tänkte att det kunde ju
 vara kul. Kom hem med den och i väntan på sambons hemkomst så rotade jag fram mitt gamla lego från barndomen. Jag började sorterar och återuppbygga mina gamla set. När det var gjort så fanns det fortfarande ett sug kvar efter mer legopillande.

Kort därefter köpte jag min första begagnade lego lot på en loppis. Sedan eskalerade det ganska fort efter det, köpte vårat första modulhus i december det året, Cinema Palace. Skulle nog hävda att det är min favoritserie av officiella set.

Enskilt favoritset är ett gammalt Universal Building set 722, som jag hade stor glädje av när jag var runt 10 år.

Just nu har det byggts på fyra stycken toppdekorationer till lika många bröllopstårtor. Det skall vara viktiga händelser ur mitt och sambons gemensamma liv.
Efter det projektet så blir det nog en egen MOC, får se om det blir ett klassiskt 
riddartema eller om det kanske blir en 80-tals stadsbild.
-Får se vad jag kan locka med frun på, avslutar Jimmy.

För Bricksway.
Foto: Per-Olof Rhodin (c)2020.