Bricksway Magazine juni

LEg GOdt

En glädjefull mosaik blir till i vänners lag, med färger och bitar som finns hemma!

I en stressad tid som vår är det viktigt att påminnas om vad LEGO står för. På engelska översätter man det till ”play well”. Vuxna AFOLs matas med information, sann eller rykten, om kommande releaser i ungefär samma takt som aktuella set faktiskt släpps på marknaden. Det som kommer ut till försäljning kan på detta viset redan kännas gammalt. Tanken är redan ett halvår framåt, på det som det diskuteras och spekuleras om på nätet. När LEGO snidades och svarvades för hand i trä i snickeriet var det ett annat tempo i världen. Ett långsamt informationstempo. Mycket har hänt sedan dess och redan på åttiotalet hörde jag talas om begreppet mediabrus. Så stanna upp, fundera över hur du förhåller dig till LEGOs grundidé om, fritt översatt, lekglädje på ett hållbart och rättvist sätt. Som när jag var barn, bygg något nytt av bitar du redan har. Väga vägra köphysteri…

ETT MONSTERBYGGE!

T-rex Rampage kom 2019 och består av 3096 bitar och 6 minifigurer.

Första filmen av något nytt är alltid speciellt. Ofta får efterföljaren dålig kritik men om trean blir bra är trilogin räddad. Den tekniska utvecklingen går framåt och första filmen kan efter några/något år kännas enkel i sin teknik. Den är däremot fortfarande alltid först och det ger den en hedersplats. Brister i teknik blir förlåtet och den och kommer åldras med charm. Jag minns Jurassic Park från 1993  just så, banbrytande och lite läskig. Okända människor med varierande egenskaper och bakgrund sammanförda i ett begränsat utrymme under stark press. Deras personligheter ger oss en relation till var och en av dem. I Legosetet T-rex rampage har var och en av de sex karaktärerna fått var sitt utrymme i bygget, som speglar deras personlighet och plats i filmen. Minifigurerna och skådespelarna är Alan Grant/Sam Neill, Dennis Nedry/Wayne Knight, Ellie Sattler/Laura Dern, Ian Malcolm/Jeff Goldblum, John Hammond/Richard Attenborough, Ray Arnold/Samuel L. Jackson.

Fler bilder här.
Se också Jurassic World.

MÅNADENS TECHNIC

McLaren Senna GTR set nr 42123 från 2021 med 830 bitar. Listpris 649 kr.

Fler bilder här.

MÅNADENS STAR WARS

Scout Trooper Helmet set 75305 från 2021 med 471 bitar och listpris på 649 kr.

Andra vågens Helmets från Star Wars bjuder på denna och självaste Darth Vader! Ingår i satsningen riktad till vuxna.

MÅNADENS CITY

Sports Car set nr 60285 från 2021 85 bitar 1 minifigur listpris 129 kr.

Tycker det är kul att Speed Champions modellerna får plats i City! Älskar dessa 6-wide bilarna för sin detaljrikedom.

NYHET: MÅNADENS DUPLO

Här dubbelt av allt det roliga från set 10508 från 2013, 131 bitar och 3 Duplofigurer/set.

Fler bilder på Duplo Deluxe Train Set 10508.

Månadens blåljusMOC

Jesper har gjort en liten förbättring av Hishults Lastväxlare 255-8440 med några Technicbitar.
Foto: Jesper Rydhög.

MÅNADENS RETRO

Set 6349 Vacation House. Foto: Martin Blad.

Detta trevliga lilla semesterhus är från 1988 och innehåller så mycket som 193 bitar och två stycken minifugurer. Jag säger litet hus men med 80-talets mått mätt så är detta ett respektingivande bygge. Det tar upp ganska stor plats i legostaden, har en rejäl huvudbyggnad, en av de större från denna tid, och huserar på en fullstor baseplate 32×32. Men med dagens måttstock så är det såklart ett ganska sparsmakat bygge. 6349 känns som något av en naturlig uppföljare till det fantastiska och mycket populära huset 6374 Holiday Home från 1983. De delar ungefär samma färgskala och står framför allt på samma sorts baseplate, en grön platta med stenlagd uppfart som bara återfanns i dessa två set.

Läs och se fler bilder av Martin här.

Följ Bricksway på Facebook.

Ansvarig utgivare samt text och foto: Per-Olof Rhodin (c)2021
där inget annat anges. allt material skyddat av upphovsrätt.