Dinosaurier med klös, Jurassic World håller måttet!

P1460102wI konkurrensen om medial uppmärksamhet och besökarnas gunst gör ledningen på Jurassic World, en attraktion med dinosaurier, vad som helst för att skapa rubriker. När doktor Wu korsar fram en egenhändigt designad gigantisk skräcködla känner man sig säker på succé. Bröderna Gray och Zach skall tillbringa några dagar med sin karriärinriktade moster Claire, chef på äventyrsön. Problem uppstår snart med genmodifierade Tyrannosaurus-rexen kallad Indominus rex vilken visar sig vara inte bara stor utan synnerligen intelligent. Snyggingen Owen tillkallas som expert på området och äventyret börjar när skapelsen överraskande lurar övervaknings- och värmekamerorna och rymmer ur sin välbevakade paddock. P1450787wProblemen eskalerar när militärens utvecklings-enhet med Hoskins som kallblodig ledare lägger sig i jakten efter rymlingen. Genom att släppa lös fyra snabba Raptorer, Owens skyddslingar, som drevhundar efter Indominus rex förvärras situationen ytterligare och VDn, parkens ägare Masrani tvingas själv delta i jakten för att försöka rädda sin park. Upptagna Claire tar sitt ansvar och kämpar personligen för att rädda livet på sina försummade systersöner, bröderna Mitchell, i en jakt genom en sedan miljoner år utdöd men återuppväckt urtidsvärld. När hon med ärmarna uppkavlade och håret på ända tar upp den fallna ACU-parkvaktens gevär och i bredbent ställning träffsäkert skjuter ner anfallande pterandoner går det ett sus genom salongen av denna uppvisning i girl power. Filmen flirtar friskt med föregångarna Jurassic Park I-III från 90-talet. Filmen har DVD-premiär 26/11-15.

Fakta:
Jurassic World är en amerikansk science-fiction-äventyrsfilm regisserad av Colin Trevorrow.  Det är den fjärde delen av Jurassic Park-serien. Filmen utspelar sig tjugotvå år efter händelserna i den första Jurassic Park-filmen, på den fiktiva ön Isla Nublar. Filmen hade biopremiär den 10 juni 2015. Filmen fick positiva recensioner, satte flera rekord och var den mest inkomstbringande filmen under 2015. En uppföljare är planerad att ha biopremiär den 22 juni 2018. (Wiki)

Rollista i urval:
Owen Grady – Chris Pratt (Guardians of the Galaxy)
Claire Dearing – Bryce Dallas Howard (Spider-Man III)
Vic Hoskins – Vincent D’Onofrio (Run all night)
Gray Mitchell – Ty Simpkins
Zach Mitchell – Nick Robinson
Barry (Owens vän) – Omar Sy (X-Men: Days of Future Past)
Dr. Henry Wu – B.D. Wong (Jurassic Park)
Simon Masrani – Irrfan Khan (Berättelsen om Pi)

klicka på fotona för större bild.
Text och foto: Per-Olof Andersson (där inget annat anges)

Lämna ett svar