Hon väljer City!

IMG_5957wEn sparad låda lego är en guldskatt för snart tioåriga Frida från Ängelholm, som gärna visar sina byggen.
– Här sitter gubbarna som kör, och här kan dom ta sig igenom till andra delen, men passagen är lite smal, förklarar Frida när hon visar rymdskeppet hon precis byggt. Skapelsen har allt till det yttre som ett rymdskepp brukar ha men Frida har gått lite längre. Invändigt har besättningen till exempel ett kylskåp med mat för långa rymdfärder. På sitt rum har hon en stor hylla som pappa Anders satt upp, där hon byggt upp sin legovärld. 
Ett flygplan hänger upp och ner i rött garn över staden som består av eget byggda hus samt en stor riddarborg, den senare från storebror Filips barndom. Precis som med rymdskeppet har allt i Fridas legoväld en bestämd plats och en noga uträknad logik.
– Den här gubben är jag och den här är min kompis och vi bor i det här huset, förklarar hon när hon visar runt. I huset bredvid bor kusinerna och i huset bredvid deras bor dom andra kusinerna, vilket ju är praktiskt.
IMG_5952wEtt fantasimonster kallas Lampert, för han har så många lampor på huvudet. Hon fortsätter till dinosaurierna på golvet byggda av grundklossar. Efter det ett stort bygge av Duplo och slutligen kommer vi till en samling officiella Lego City byggen, övervägande polisfordon. Den stora polisstationen står på önskelistan. Frida önskar sig Lego till jul, till sin födelsedag och lite däremellan. Byggandet går i perioder säger mamma Anna, men entusiasmen är stor. Rymdskeppet till exempel speglar Frida som person. Det är byggt med exakt symmetri så där det på ena sidan finns en lampa finns det en på andra sidan också.
– När jag blir stor vill jag bli Legodesigner. Eller polis, säger Frida avslutningsvis, helt naturligt.

Lämna ett svar