Masters of Spinjitzu!

I Ninjagovärlden hotas freden av onda krafter. Vem som är ond eller god växlar under resans gång i den dramatiska berättelsen om ett par handplockade ungdomar som tränas i Spinjitzu, den ultimata kampkonsten.
Spinners slog världen med häpnad 2011 och på varje skolgård hördes ropen ”ninja Gooo!” när de tävlande skickade sina spinners mor varandra. Med bra snurr på sin spinner gällde det att slå motståndaren ur sin spinner. Leken blev så populär att en skola i Skåne fick inför en egen Spinjitzudag i veckan, för att eleverna skulle komma i tid till lektionerna i alla fall övriga dagar i veckan.

Spinjitzu Dojo, set 2504 från år 2011 är uppbyggt av fem moduler som sätts samman. Setet består av 352 delar. En spinner och 5 spelkort ingick också. Dojon är ninjornas träningscenter och innehåller en hinderbana med läskiga utmaningar såsom roterande svärd och huggande yxor.

I Spinjitzu Dojo skyddas den gyllene kaststjärnan inte bara utav ninjorna utan även av en ”försåtsminering”, som ger inkräktaren en överraskande luftfärd. ”The wow factor” blev ett begrepp som kommit för att stanna.

Minifigurerna som ingår är Nuckal, Sensei Wu och Zane. Här är de uppställda tillsammans med Lord Garmadon och delar av skelettarmén, mot resten av ninjorna under ledning av sensei Wu.

Läs mer här.

Text och foto: Per-Olof Rhodin(c)