Första Legobutiken välbesökt!

IMG_0774w

Bricksway har besökt vår huvudstad för att se vilka legorelaterade aktiviteter med mera som finns att göra. Vi börjar på nyöppnade LEGO Brand Store i Stockholm. Butiken ligger i köpcentrat Mall of Scandinavia i Solna och rymmer även en imaxbiograf. Huvudmålet för besöket är LEGOs egen butik med det exklusiva utbud som fram till nyligen för oss svenskar varit tillgänglig endast genom internetbutiken. Här förhandsvisas Batmam Classic TV Series – Batcave 76052 för 2999 kr, först tillgänglig endast för VIP-kunder. I lager fanns också exklusiva Ghostbusters 75827 Firehouse Headquarters för 3799 kr. Stora pengar men lovande set! IMG_0794w

Filmstaden utlovar en spektakulär upplevelse med unik bild- och ljudteknik där ljudet känns i hela kroppen. Redan under presentationen av ljudsfären där en knappnål faller i golvet gick ett sus genom publiken i den fullsatta biosalongen. Star Wars: The force awakens (i 3D) är ett relationsdrama i fartfylld framtidstappning. Nya bekantskaper och kära återseende väntar 30 år efter handlingen i senaste filmen.
IMG_0766wI Mall of Scandinavia blandas ett stort antal butiker med allt mellan himmel och jord med exotiska matställen och lockande söta bakverk och handgjord glass. På Nitrolab till exempel får glassen en krämig konsistens genom snabbfrysning med flytande kväve.

IMG_0788wMed klingande norsk brytning förklarar 29-åriga Anja från Oslo dagens erbjudande som är en kostnadsfri Robin’s Mini Fortrex (30372) från Nexo Knights vid köp över 275 kr. Efter 10 år i Tyskland, varav hon de senaste fyra arbetat för Lego, har Anja den perfekta flerkulturella bakgrunden för arbetsplatsen. Butiken är till trängsel fylld med kunder av alla nationaliteter och att vara flerspråkig är en stor merit. Anja har varit med från starten i Sverige och är i dag supervisor. Längst in i butiken finns den för dessa ”brand stores” obligatoriska och populära ”pick a brick wall” som ger möjligheten att handla löslego efter eget behov enligt ett varierande utbud. Ett köp i shoppen ger också bonus i ett välfungerande poängsystem som snabbt ger utdelning i form av pengar att handla för. Varje månad kommer nya oemotståndliga erbjudande i shoppen som skapar återkommande kunder. Med ett litet barn i femårsåldern i den ena handen och en stor kasse med Ghostbustersetet, med rekommenderad ålder från 16 år, i den andra råder inget tvivel om till vem pappan handlat Lego.

IMG_4352
När en ny Lego Brand Store firar sitt öppnande kan man få ett exklusivt legoset som gåva, föreställande just en Legobutik. I Stockholm skedde firandet långt efter invigningen men Bricksway lyckades komma över ett set. Se mer här.

Klicka på bilderna för att förstora.

Text och foto: Per-Olof Rhodin

 

Lämna ett svar