Möjligheternas värld på Brick Build Academy

IMG_0836w
För den som vill få utlopp för sin kreativitet eller anta en byggutmaning erbjuder nyöppnade Brick Build Academy på Gärdet i Stockholm just detta. Här kan alla leka och lära i en lugn och kreativ miljö. Bygglek och utmaning ger lärande och inspiration. Här erbjuds en lugn och rofylld plats där du kan bygga med Lego-klossar, spela spel, leka och lära genom teknikutmaningar. Här finns ett stort utbud av många av de senaste byggmodellerna. Marié Rytting som står bakom verksamheten ställdes för en tid sedan inför ett val och tog då möjligheten att förverkliga sina planer på ett Legocenter. Med en son på 11 år som hon byggt Lego med sedan 10 år tillbaka har hon en gedigen erfarenhet av produkten och vet hur barn i olika åldrar förhåller sig till byggklossarna.
– Det är en del av grundidén i företaget, vilket också speglas i namnet, att du skall kunna få hjälp att utvecklas i ditt byggande, säger Marié.IMG_0823w
Tanken är enkel men inte unik även om hon är ensam i Sverige med att driva detta i privat regi. Precis som på ett lekland kommer du hit för att under en tid umgås, fika och bygga med Lego. En smart sak är att fira sitt barnkalas på Brick Build Academy. Här finns gott om utrymme och sysselsättning. Du kan ta med en egen tårta eller beställa genom mig, förklarar Marie för en mamma som bett att få komma hit och titta inför just ett barnkalas. Blivande födelsedagsbarnet gör stora ögon inför det elektriska radiostyrda tåget i Lego medan mamman ordnar med bokningen. På golvet ligger en stor layout i Legoräls.
– Förlåt, säger Marié ursäktande, jag har inte hunnit plocka undan helt efter senaste kalaset i helgen, men ingen verkar tycka det är störande på något sätt, att det på ett ställe som detta finns Legoräls på golvet. När det är lov från skolan arrangeras lägerverk-samhet. I mindre grupper indelade efter ålder varvas byggande med utelek och fika. Barnen kan också spela spel eller läsa en stund.
IMG_0800wMariés son Oliver 11 år, som  bokstavligt talat är uppväxt med Lego, visar entusiastiskt med ivriga rörelser alla funktioner och rörliga detaljer på en bil han själv byggt. Han såväl som många andra gillar Star Wars och på fri hand har Oliver byggt en miniatyr av Kylo Ren´s command shuttle. Han tycker att mamma har ett toppenjobb med tillgång till så mycket Lego. Där har han en liten utställning med sina tidiga Lego-minifigurer uppställda i en glasmonter. Lokalen rymmer flera mindre rum och ett riktigt stort utöver reception och servering.
– Jag funderar på att inreda de små rummen efter olika teman som till exempel Star Wars, säger Marié

P1460090wBrick Build Academy kan du bygga fantasiskapelser eller välja en byggsats med bruksanvisning ur ett brett utbud. När barnen behöver en paus kan leken fortsätta till exempel i form av rollekar från utklädnings-avdelningen. I Lego finns modeller i alla svårighetsgrader. Särskilt papporna som kommer hit med sina barn vill gärna själv bygga något utmanande. Från senaste Star Wars filmen är Poe´s nya X-wing fighter på över 700 bitar en lagom utmaning för en van byggare. Den brukar ta tre timmar för de flesta att bygga.
– En har klarat den på två timmar och trettiofem minuter, säger Marié avslutningsvis.

Klicka på bilderna för att göra dem större.

Text och Foto. Per-Olof Andersson

 

Lämna ett svar