Öppna portar för Räddningstjänstens öppet hus!

Real Bricks, bildreportage
Öppet hus på brandstationerna Markaryd och Strömsnäsbruk under sportlovet, den 19:e februari. Allmänheten och förskolorna i kommunen fick träffa riktiga brandmän. provsitta brandbilarna och så klart spruta vatten, regnet till trots. Barnen från förskolan Tranan studerar hur en släckbil fungerar.

Nytt för i år var besök av bricksway.com (länk facebook) som visade legobyggen. Jesper Rydhög, Laholm packar upp sina Legobrandbilar på brandstationen i Markaryd.

Duplo firar 50 år i år och det uppmärksammade Per-Olof med att visa ett urval av gammalt och nytt av officiella byggen inom räddningstjänst. En brandstation från 2012 och en stegbil från 2003 visades upp bredvid dagens dito á 2019 års version. 

Bricksway arrangerade en liten aktivitet och lät de yngsta bygga med stora legoklossar. Det inbjöd till att bygga ett torn högre än den två år unga besökaren som sen såg fram emot att det vältes…

Team Bricksway idag bestående av William, 3 år, Per-Olof och Jesper. Autentiska bygget Ballingslövs brandstation, liten timeline från Duplos historia med räddningstjänsttema samt egenbyggda brandbilar efter riktiga förlagor och Mölles brandstation visades i Markaryd.

Legoutställningen var en överraskning för besökarna. Många stannade till för att kolla in legobyggena och visade intresse för brandbilarna. När blåljusen från släckbilen lös upp vagnhallen gnistrade det lite extra i besökarnas ögon.

Barnen från förskolan Filuren sprutar vatten och slår ut en fingerad brand i en måltavla. Insatsledare Juha från Markaryd instruerar. Förhoppningsvis är rekryteringen av framtida personal säkrad från både pojkar och flickor bland dagens besökare.

Text och foto: Per-Olof Rhodin