Byggdag Millennium Falcon UCS

Söndag den 22/10 var det unboxing och bygge av UCS Falcon 75192. Nio personer byggde tillsammans på detta ikoniskt Star Wars set med 7500 delar. Det var öppet hus hos Thomas och dagen började med att skåla i champagne innan setet i den gigantiska kartongen öppnades. Kaffe och te med vetebröd och choklad fanns kontinuerligt tillgängligt för oss hungriga byggare. Filmmusik ljöd från Spotifylistan och på TV:n spelades filmerna från originaltrilogin. Ett stenkast ifrån lunchade vi på Thairestaurang innan bygget fortsatte. Setet är det största i Legos historia och det färdiga bygget väger drygt tio kg.


Hemma hos Thomas i Järfälla började sorteringsarbetet med alla bitar. Tur att påsarna var numrerade.

Med bara en fysisk bruksanvisning i gruppen var Calle hjälpt av en egen surfplatta.

Nils och Maria hade stenkoll på bitarna sorterade i ordentlig ordning.

Peter och Edvard byggde flitigt tillsammans. Falcon 75192 från 2017 är en ny uppdaterad version sedan 2007 års utgåva. Modellen kan byggas i version från originaltrilogin eller från de nya filmerna. Star Wars firar 40-års jubileum i år, 1977-2017.

Foto: Per-Olof Rhodin

UCS står för Ultimate Collector Series

Kommentera