Att göra en tavla! Rama in ett konstverk.

P1420683Har du samlat/samlar på bokmärken eller frimärken? Allt du ser omkring dig är också designat av någon. I det lilla formatet blir det storslagna tydligt. Miniatyrkonst! Gravören var konstnären som förr gav frimärkena liv. Dagens minifigur från 1978 är designade av en ensam trogen anställd som heter Jens Nygaard Knudsen. Han provade sig fram och gjorde 50 olika prototyper innan det slutgiltiga resultatet blev till belåtenhet, enligt Brickipedia. Visst är varje minifigur ett konstverk i sig!
Bricksway visar hur du kan gör konstverken rättvisa bakom glas och ram när de inte befolkar dina byggen. Klicka på fotona för större bilder.
P1420682Crawley från Legends of Chima demonstrerar principen. Här är det en ram från IKEA som heter RIBBA och är 23×23 cm i fyrkant. Djupet är precis tre studs vilket också råkar vara fallet för basplattan till Collectible Minifigures, praktiskt men inte nödvändigt. Fem bricks (klossar) höga pelare ger precis utrymme för fyra hyllplan enligt bilden. Observera att översta pelarna slutar med två plates (plattor) och en tile (slät) för att gå in i ramen på höjden.

img_2915På bredden går det in 27 studs (pluppar) vilket ger utrymme för tre pelare som i exemplet här. Det är brandmän och poliser från 2012-13 i LEGO City. Varje rad innehåller här dessutom en liten scen eller utrust-ning från temat, t.ex. brandchefen som ger hunden ett ben. En av de få City-figurer som fått eget namn är Chase McCain (Chase = jaga) som här lägger ut en spikmatta för att stoppa tjuvarnas framfart. Set 60007, High Speed Chase. Vilka minifigurer sätter du bakom glas och ram?

Lämna ett svar