Slöingeprofilen stadsplanerar legostaden Lazytown.

Jag heter Mikael Malmqvist 41 år, Gift med Jamie och bor i en villa i Heberg med 4 katter samt en häst men han bor i ett stall utanför Åkulla bokskogar. Jobbar som Servicetekniker på 4evergreen. Är glad och klurig person som tycker om att lösa problem. Mitt nick som jag använder är Mullemannen.

Jag bygger mest City, där jag kan vara stadsplanerare, arkitekt, tycker om att få in roliga små scener i min stad. Staden heter Lazytown (Slöinge). Under åren har staden utvecklats, mer lego har köpts och byggtekniker har förbättrats.

Jag startade att bygga med lego i vuxen ålder 2006 när jag plockade hem min lillebrors och mitt lego från mammas vind för att mest se vad som fanns.

Från början innan jag gick med i Swebrick (2016) så satte jag mest ihop färdiga set som jag satte ihop med väg och bildade en stad. Efter min första utställning på Halmstad Bibliotek, och det tack vare att jag lärde känna Henrik Blycker Persson som bjöd med mig till detta eventet, började jag bygga mer efter eget huvud och detta har utvecklats mer och mer under åren.

Officiella favoritsetet som har funnits med under alla dessa åren i min stad måste vara Pizza corner med busstopp och den gula bussen. (City corner 7641 från 2009, senare som nyutgåva 60031 från 2013).

Jag bygger vidare på min stad och utvecklar hela tiden och förbereder inför utställningar under 2021, säger Mikael.

Foto och textredigering; Per-Olof Rhodin (c)2020

Se Mikaels resa med Lazytown här.