THE LEGO® NINJAGO® MOVIE™ karaktärerna!

IMG_1543
Lord Garmadon är son till den förste Spinjitsumästaren och sensei Wus storebror, pappa till Lloyd och gift med Misako. När vi gräver i hans förflutna med de gamla ormstammarna får vi veta att han aldrig själv valde att bli den han är. Kan han klandra sig själv för den uråldriga fasa, Great Devourer, som förbannade honom för så många år sedan? Nu är han den värsta krigsherren genom tiderna med lysande röda ögon och vassa tänder, horn och fyra armar. Han dras till hajar. Lord Garmadon kan precis som en hund lukta sig till rädsla. Han är otålig, impulsiv och självupptagen. Även om han inte har lyckats än slutar Lord Garmadon aldrig att försöka ta över NINJAGO City.

Bakre upphöjda raden, (Lord Garmadon i mitten).
Misako är Garmadons fru, Lloyds mor och mäster Wus stora kärlek. Hon lurades till att gifta sig med Garmadon och ångrar de år hon har förlorat tillsammans med Wu. Misako jobbade som arkeolog på NINJAGO historiska museum, är intelligent och välutbildad. Hon är även spinjitzumästare och expert på NINJAGO mytologi. Hon må vara en akademiker, men hon älskar äventyr och har aldrig känt sig nöjd med att bara sitta vid ett skrivbord. Misako visste att Lloyd en dag skulle bli den gröna ninjan, så hon forskade om den gröna ninjans profetia. När hon återförenades med Lloyd började hon engagera sig i många av ninjornas äventyr.

Lloyd är den legendariska gröna ninjan och en mästerbyggare och ledare för den hemliga ninjastyrkan som skyddar NINJAGO City. Lloyd är Lord Garmadons och Misakos son. Misako flydde när hennes make lord Garmadon förvandlades till ond, och tvingades då att lämna Lloyd på Darklys internatskola. Efter att ha kommit snett i livet och valt dåligt umgänge med serpentiner blev sensei Wu hans fosterfar och den man-liga förebild han saknat. Omvänd tog ninjorna honom till sitt hjärta och Llyod offrade sin barndom genom att dricka magiskt te och blir tonåring. Lloyd uppnådde kraften som den ultimata spinjitzumästaren och förvandlades tillfälligt till den gyllen ninjan. Invånar-na hyllar den gröna ninjan som en hjälte men när han tar av sig sin mask ser de honom bara som Lloyd, killen som har oturen att vara Garmadons son.

Stående från vänster;
Kai är eldens ninja och hans favoritvapen är svärd. Nya är hans syster. Innan han värvades till ninjteamet arbetade han som smed i familjens gamla smedja och butik. Kais far Ray stred som eldmästare tillsammans med Wu, Garmadon och de andra elementmästarna under ormkrigen och i kriget mot tidsvisarna varefter han förde över sina eldkrafter till sin son. Kai var van att göra allt själv och gjorde hellre saker själv än förlitade sig på andra. Han var tidigare hetlevrad, men föredrar fortfarande handling före planering och har svårt att sitta still och göra ingenting. Kai är mycket lojal och beskyd-dande mot sina vänner. Han är utåtriktad och entusiastisk och har alltid en kram på lager.

Cole är jordens ninja och hans favoritvapen är lie. Han utnyttjar elementkraften från jorden och besitter en ofantlig fysisk styrka. Cole har lämnat sin sjungande och dan-sande familj eftersom han aldrig kände att han kunde göra sin far nöjd, men rörelserna sitter i. Han kan tyckas enormt självsäker men jordens ninja är samtidigt, passande nog, väldigt jordnära. Han gillar det enkla livet – friluftsliv, att klättra, äldre teknik och framför allt: kakor. Cole är den lugnaste i teamet. Cole är en ninja som gillar när det svänger och har alltid sin musik med. Han gillar till och med att höra Master Wu spela flöjt.

Sensei Wu är son till den förste Spinjitsumästaren och Lord Garmadons lillebror och farbror till Lloyd. Wu sökte upp Kai, sonen till en gammal vän och utbildade honom och tre andra modiga pojkar – Cole, Jay, och Zane – inom spinjitzukonsten så att de kunde bli de gyllene vapnens nya beskyddare. Wu har länge varit ninjateamets ledare, men har börjat fundera på att dra sig tillbaka. Han och Misako planerar i själva verket att öppna en liten tebutik tillsammans. Han är tålmodig och vis och fortsätter att vägleda ninjorna så att de kan bli de hjältar de är ämnade att vara. Han ser fram emot att träna Nya till en fullvärdig ninja på egna meriter. Wu vill att ninjorna ska lita mindre till sina robotar och mer på sig själva och varandra. Han bär med sig en stav som han kan använda som flöjt. Wu är full av överraskningar.

Nya är Kais syster och hennes favoritvapen är dubbelslipade knivar och stav. Hon skapade identiteten Samurai X efter en lång tids önskan om att hon skulle bli en del av ninjateamet på riktigt. Nyas mor Maya var tidigare vattnets elementmästare. Precis som sin man valde hon att ta hand om sin familj i smedjan och förde vidare sina element-krafter till sin dotter. Nya är duktig på att uppfinna och bygga saker och vill alltid ha en större del i handlingen. Nya har levt ett stillsamt liv med sin bror Kai i familjens smedja. När Samukai och hans skelettarmé attackerade smedjan blev hon tillfångatagen, som en del i Lord Garmadons mörka plan. Hon har utvecklat smak för äventyr, är fokuserad och självsäker, tävlingsinriktad och mycket motiverad.

Zane är isens ninja och hans favoritvapen är Shuriken, kaststjärnor. Han är en mycket intelligent nindroid. Innan Wu sammanförde ninjorna levde Zane ett ensamt liv och betraktade sig själv som en föräldralös av kött och blod. Han tycker det är svårt att ingå i en stor grupp med olika personligheter, men hanterar det med humor och lite hjälp från sina vänner.  Zane är logisk och metodisk och vägleds av sin programmering och sina sensorer – men kalla honom inte robot! Zane påminner alltid alla om att han är en helt vanlig tonåring, även om han inte riktigt förstår sarkasm och en del av hans populär-kulturreferenser har stannat i tiden.

Jay är blixtens ninja och hans favoritvapen är nunchaku. Hans föräldrar Ed, som har minnesproblem, och Edna driver ett skrotupplag. Jay är en uppfinningsrik, pratglad och rolig ninja. Han älskar att bygga och flyga hängglidare. Jay är alltid redo med ett skämt när det börjar bli för stel stämning. Jay har starka känslor för Kais syster, Nya, och för-söker att tygla känslorna, i synnerhet när hennes överbeskyddande storebror är närva-rande. Jay kommer från en familj som har mycket kontakt med varandra så han förstår hur svårt det är för Lloyd att bråka med sin pappa. Jay kan bli nervös och lite överdrivet försiktig men han gör alltid vad som krävs på slagfältet.

IMG_0821

Sammanställning och foto: Per-Olof Rhodin

Recension av Templet Av Det Ultimata Ultimata Vapnet.

Lämna ett svar