Eget blåLJUS mödan värd!

Öka wow-faktorn på dina byggen genom att låta dom lysa. Ett bra bygge kan oftast göras bättre med elektronik. Jag har skaffat lite olika lösningar och först ut är en liten rackare från Lifelites. Legomodellen är en MOC baserad på senaste brandbilen 60214. Alternativen var att göra åverkan på några bitar eller göra stora förändringar i designen, varav jag i det här fallet valde det förstnämnda. För minimal förlust valde jag en lösning som innebar att jag borrat hål endast i några plates för att få fram LEDljuset. I rätt läge fäste jag jag lamporna med smältlim på undersidan. Den perfekta borrdiametern visade sig vara 3,3 millimeter.

Modellen är eLite Jr Signature och drivs med ett knappcellsbatteri. All elektronik ryms drygt räknat i en 2×4 brick inklusive strömkälla och inställningsknappar vilket gör det riktigt intressant. Lamporna, upp till 4 st kan lysa med fast sken eller blinkande i en hel rad varianter.

Jag har valt att sätta ljus på taket och baktill. Det krävdes en del modifieringar för att dra alla sladdar men som synes är det gott om plats. Start och stopp av ljuset gör jag helt enkelt genom att lyfta av en del av taket vilket också möjliggör batteribyte i boxen. För att slippa göra åverkan på originalbitarna försköt jag bakstycket en stud.

Slutresultatet!

Text och bild: Per-Olof Rhodin.