Emmet på allas läppar…

Första filmen The Lego Movie lämnade djupa avtryck efter sig. Legominifigurerna Eva och Sven på resa i landet med ursprung i Eskilstuna kom till sambon och mig på besök i legostaden Sjöholma, en dag i början av mars 2014. Sjöholma har fått sitt namn av Sjöhultet och Stockholm efter våra ursprung. Så här upplevde Eva och Sven sitt besök, i kölvattnet av The Lego Movie, där de själva berättar; Sjöholma är en stad under uppbyggnad så vi, Eva och Sven, fick genast ta i med grovarbete för att gjuta grunden till ett CC-hus. Vi fick låna spadar, varselvästar, och Sven en ”Maersk Blue” hjälm. Våra handledare på bygget är bröderna Emmet & Emmet och vi tycker vi har sett dem förut, kanske på en filmaffisch

Efter hårt arbete står nu bottenvåningen klar. Jag var lite orolig för Sven ett tag, där han stod uppkliven i fönsterkarmen, men allt gick bra, säger Eva.
Som nu syns tydligt är det bygget av Winter Village Bakery 10216 från år 2010 i en MOCad form som växer fram.

I dag fick vi hålla oss på behörigt avstånd när den största kranbil jag sett kom för att lyfta upp gavlarna till takvåningen. Det var till och med så att Emmet och Emmet fick hålla sig undan när proffsen på kranbilen jobbade.

I dag dök det upp en märklig gubbe som började tjafsa om bygglov och grejer. Han verkade alldeles snurrig och började prata om limmade bitar, har ni hört så tokigt. Han blev riktigt otrevlig och hytte med näven åt oss. Evas lugna bemötande och glada leende vände dock situationen till det bästa.

kram Eva och Sven.

Text och foto: Per-Olof Rhodin 2014.
upphovsrätten tillhör upphovsmannen, även där detta inte specificeras.