Bricksway bygger ett Legorum.


Trångt på hyllorna för allt Lego? Samma här. Vi bestämde oss för att i förrådet bygga ett eget rum till Legosamlingen.  Efter att ha rensat i förrådet har vi med arbetskläderna på spikat reglar, isolerat och lagt golv för glatta livet i ett par dagar. LEGOt har länge legat delvis nerpackat och abstinensen varit svår, så motivationen av byggandet har varit hög. Vi ställde klockan på ringning tidigt så vi kunde gå upp och slipa och måla! Nya innerväggen på plats. Spackling klar.
Målning pågår. Varför går det alltid åt mer färg än man beräknat? Kanske beror på att vi bestämde oss för att måla om taket också när vi ändå var i farten. Friskluftsventil har vi sågat upp hål för och monterat på ett extra partikelfilter för att skydda LEGO-staden mot pollen. Tre lager färg på väggarna blev det. Färdiga bord var inget för oss utan vi ville bygga en skiva på plats och optimera utrymmet som ska rymma en LEGO-stad på drygt 11×5 baseplate (32×32) studs. Legorummet stod färdigt hösten 2013 och nedan delar vi med oss av bilder från processen.


Här har vi börjat med underredet till själva skivan som skall rymma LEGO-staden.


Ingela kom på att det kan bli svårt att nå hyllan ovanför när allt är på plats och skivan är 130 cm djup…


Efter att Per-Olof har gjort sista tillpassningen med sågen kom så de stora bänkskivorna på plats…


…så vi kunde skruva fast dem. En sista list i framkant blev det också och till slut VAR LEGORUMMET FÄRDIGT!


Det var högst välkommet då vi genast började bygga upp för en ny utställning, en  flygplats på storleken 3×6 basplattor.

Text och foto: Per-Olof Rhodin.

Kommentera