Samlingsutställning på plats!


Alla kan hitta något när Bricksway samlar legoentusiaster till utställning på Järnvägens Museum Ängelholm. 
-Med sju olika samlare/byggare får vi en fin spridning på utställningen som omfamnar nytt och gammalt, stort och smått, säger Per-Olof Rhodin som är initiativtagare till projekt Bricksway. Utställningen fyller tre glasmontrar i foajén till Järnvägens Museum Ängelholm och inleder höstens Legoevent. Det blir en Legohelg med tågkörning i legolandskap, visning av främst officiella byggen av samlare och entusiaster på plats den 27-28 oktober. Nytt är att det kommer att finnas lite Lego för besökare att själv bygga med.

Traditionen att visa Lego på museet initierades med föreningen Swebrick för ett par år sedan. Nytt för i år är att eventet sträcker sig över dagarna två efter önskemål från museet.
-Det passar egentligen alldeles utmärkt då det tar en god stund att bygga upp landskapet och lägga all räls. Då kan vi lika gärna göra det tillgängligt för fler genom att lägga det över både lördag och söndag, avslutar Per-Olof Rhodin.

Foto: Per-Olof Rhodin

Kommentera