Het bilbrand på utställning


Bricksways bygge med Ballingslövs brandstation och en insatsscen från en bilbrand blev över en natt superaktuellt när amatörfilmen från bilbränderna härförleden spreds som en löpeld över internet. Videon som visar bilbränderna på Frölunda torg i Göteborg den 13/8 togs ner på Facebook efter att den på en timme fått över 150 000 visningar. Bygget med bilen som brinner visades på Swebricks utställning ”Kloss på kloss” i Hässleholm helgen den 18-19/8.
Ett mycket stor antal bilar sattes i brand eller vandaliserades i Göteborg och Trollhättan på måndagskvällen. Enligt SVT handlar det om ett 80-tal fordon som förstörts. Polisen säger att man aldrig varit med om något liknande. Troligen har attackerna samordnats, menar polisen och bilbränderna har bara fortsatt med spridning i hela landet.


– Det är fullständigt oacceptabelt. Vi ska göra allt. Ingen regering kan lova att alla brott ska försvinna, men vi har redan tagit tag i detta. Vi kommer att förstärka polisens resurser exempelvis, men det behövs mer, säger statsministern Stefan Löfven (S) till TT. Arkivbild bricksway.


Bygget av Ballingslövs brandstation började med att jag ville bygga ett garage till de officiella brandbilarna som inte såldes tillsammans med brandstationen. Samtidigt hade jag tillfälligt kommit förbi just Ballingslövs brandstation i Nordöstra Skåne och fotograferat av stationen som jag tyckte var passande att omsätta i Lego.

Läs om byggprocessen här.

Text och foto: Per-Olof Rhodin
Upphovsrätten tillhör upphovsmannen.

Kommentera