Together – Stronger

Hjältarna slår sig ihop inför ett överväldigande hot mot jorden i DCs Justice League. Återseendet av Bruce och Diana i filmens inledningen är som en efterlängtad Facebookuppdatering från en saknad vän. Filmen tar vid efter Supermans död och börjar med rekryteringen av medlemmar till teamet. Det är en tuff uppgift att hitta och motivera metapersonerna, människor med superkrafter, att ställa upp. De tre moderkuberna som innehåller enastående kraft har gömts på jorden. En i havets rike Atlantis, en hos Amazonerna och den tredje hos människorna. Världen ställs inför hot om jordens undergång av bibliska proportioner när Steppenwolf återvänder till jorden. Han förenar de tre kuberna och den förödande domedagskraften släpps lös. Endast förenade kan de sex medlemmarna i Justice League vara starka nog att rädda världen.

Vackra Diana Prince, alias Wonder Woman (spelas av Gal Gadot) utstrålar självsäkerhet och är sunt rund om kinderna. Den unga oerfarna kvinna som lämnade Amazonkvinnornas ö har blommat ut och axlar snart ledarrollen för Justice League. Bruce Wayne, alias Batman (spelas av Ben Afflek) ger sig av till en enslig plats för att leta efter Aquaman. Han är den första att tillfrågas men svåraste att övertala. Liksom Batman jobbar han helst ensam. Havets rike Atlantis och deras invånare skyddar på motsvarande sätt som Amazonerna en av de tre moderkuberna. Viktor Stone, alias Cyborg (spelas av Ray Fisher) är mannen som fått livet åter genom teknik från sin far och kraft från den tredje kuben. Obekväm i sin nya kropp med superkrafter är det Diana som skänker tröst och balans i hans, likt en pubertal tonårings, upprörda sinne. Jag är rik, svarar Bruce på frågan om sina superkrafter när han värvat Barry Allen, alias The Flash (som spelas av Ezra Miller). Han är snabb som blixten men oerfaren i strid. Hans sårbarhet gör att teamet känns mänsklig och historien trovärdig.

– Kommer du ihåg när vi jagade mekaniska pingviner, frågar Alfred Batman, och kommenterar träffande utvecklingen från 20 års brottsbekämpning i Gotham. Alfred (spelas av Jeremy Irons) har från senare filmerna uppdaterat sin roll från betjänt till Batmans side kick och spelar nu en viktig roll. Filmen förvaltar arvet från DC-världen väl och när kommissarie Gordon tänder Batsignalen sluter gänget upp. Filmen har många bra passningar till både Wonder Woman och Batman v/s Superman. Medveten om styrkan hos Steppenwolf känner Bruce tvivel och väcker liv i en gammal bekant.

I slutstriden förmörkas himlen av flygande demoner, som likt en svärm gräshoppor är redo att förgöra Batman i, vad som visar sig vara ett självmordsuppdrag. Det ser mörkt ut för Batman och jordens undergång är nära när hans nya vänner ingriper och tar upp striden. Tillsammans är de Justice League.

Filmen hade premiär 15/11-17 och regisserades av Zack Snyder.

Per-Olof Rhodin

Wonder Woman 
Batman v/s Superman

Lämna ett svar