Halvårsberättelse 2016 juli-dec.

2016-06-23-15-45-43-tunedHöjdpunkter under hösten och sommaren var ett besök i Legofabriken, Billund i samband med Nordic AFOL event samt premiären för Bricksway Summer Camp. Med Legot som utgångspunkt arrangerades en lägeraktivitet några fina dagar i somras med sol och bad varvat med fribyggande. Att laga mat över öppen eld och sova i tält blev en riktig succé. Känslan av att komma in i Legofabriken och se gjutmaskiner på långa rader göra Legobitar blev för Per-Olof en dröm som gick i uppfyllelse. Om LEGO Inside Tour fick vi veta mer om i en intervju med David Rasmusson. Exklusiva modellen Truck Show 4000022, blev belöningen. Året 2016 blev också året då Bricksway tog in externa skribenter och fotografer för artiklar, något som webbredaktören och småbarnspappan Per-Olof välkomnar.

img_4545Team Bricksways yngsta medlem William har precis fyllt ett år och har en hel drös Primo att bygga med. Ännu är det roligaste han vet att riva ner det pappa bygger och bitarna är goda att äta på. Bitar som skramlar är bäst och han kan skaka dom simultant, med en i varje hand.

Per-Olof intresserar sig för Legos hela historia och har som mål att skapa ett museum. Diskussioner har förts med kommunen om detta. Målet med hemsidan Bricksway är bland annat att visa mångfalden av Legos officiella set. Under hösten har sidan kompletterats med några fördjupande recensioner av officiella set. Det har publicerats sju notiser och 10 artiklar, vilket är ungefär som innan. En kul nyhet är att Bricksway har publicerat en recension av en gästskribent och en bildserie av en extern fotograf. Sedan i fjor finns Bricksway på Facebook med 131 likes för sidan och Instagram med 103 följare. Mest lästa inlägget på Facebook var minnestexten om Carrie Fisher m.fl. med räckvidden 1300, 97 klick och 19 reaktioner och på Instagram med 22 likes. Hemsidan har haft 24 963 ? besök senaste halvåret. En ökning på alla punkter. Inläggen delas ibland i andra facebookgrupper såsom Adult Fans of Lego och Lego köp och sälj/bytes hela Sverige.img_4177
Bricksway Summer Camp arrangerades för första gången i år och har erbjudit ett varierande utbud av aktiviteter för barn där Legobyggande har varit bara en liten del av en hel upplevelse. Vid vackra Hultasjön i Åsljunga har vi solat och badat, sovit i tält och varit ute på sjön i en riktig roddbåt. Vi har grillat korv och lax och ätit frukost i det fria. En dag blev det också en cykeltur på cirka en mil till Gårdsjön i härlig lantlig öppen natur.

Bricksway har genomfört tre utställningar. En gemensam med Anders och hans son Tage på Örkelljunga kulturhus med Temat Lego the Movie. Den blev uppskattad och förlängdes på begäran med en månad. Sorteringen och arbetet med att komplettera begagnade äldre set har fortsatt. Inköp av Lego har fortsatt men under hösten främst nya set. Hela Legostaden Sjöholma är fortfarande nerpackad och ett tilltänkt besök på ett fritids utgick till förmån för museiplanerna.
IMG_5030w
Per-Olof deltog genom Swebrick på Nordic AFOL event Billund, Danmark. En träff för nordiska vuxna Legoentusiaster med workshops, middag och uppskattat besök i Legofabriken.

Bricksway stöttar ekonomiskt och moraliskt Svenska Turistföreningens arbete att göra svenska natur tillgänglig på ett hållbart sätt. Bricksway är stödjande medlem i Orsa (veteran)jernvägsförening.

Hemsida från One.com som drivs med WordPress. Arbetet sker i Windows 10 och bildbehandlingsprogrammet GIMP 2,8 på en Lenovo laptop och med en Samsung kompakt systemkamera.

 

Hösten i sammanställning:

23-24/7 Camp Bricksway
10/9 Lekfull Legoträff på Kulturhuset
17/9 Lekfull Legoträff på Kulturhuset
25/9 Lego Brand Store på Mall of Scandinavia i Solna, Stockholm.
28-30/10 Nordic AFOL event Billund

Utställningar

27/8 Järnvägens museum Ängelholm med Swebrick
24/9-31/12 Ninjago temautställning hos Brick Build Academy, Stockholm.

img_48331/9-31-10 Kulturhuset Örkelljunga Lego the Movie med mera med Anders och Tage
7-29/11 Kulturhuset i Örkelljunga Star Wars Legoplancher

Inlägg på facebook utöver notiser har varit 30 st.

Notiser, huvudsakligen publicerade på facebook;

Lekfull Legoträff i Örkelljunga
Ninjago uppnår evergreen-staus
Kai är eldens ninja
Star Wars filmaffischer i Legos tappning…
Nedräkning till Rogue One.
Duplot gick även under namnet Pre-School
Serien Legoland producerades 1969-1978.

Artiklar (nu som länkar)

Nya Ghostbusters kalkonkandidat?
Gammalt är inne för Daniel
Alternativbygge Legos uppmaning del 1.
Girl power och hög testosteron-halt när Superman möter Batman!
-ismernas entusiast i Architecture klossar monokromt!
Alternativbygge Legos uppmaning del 2.
Sköna bilder av älskad bubbla!
En enastående LEGO-upplevelse, LEGO Inside Tour 2016

img_5505
Bakom kulisserna på Julkampens vinnare 2016
Star Wars, stjärnorna som slocknat under året!

Lego Inside Tour 2016 – Exclusive set Foto: David Rasmusson

Bricksway är ett projekt för LEGO och andra spännande saker samlat under ett namn, med start 2015. Bricksway grundades av Per-Olof, som vuxen har intresserat sig för LEGO i över elva år. Namnet Bricksway har en avsiktlig internationell klang även om allt som publicerar för närvarande är på svenska. Brick, som betyder tegelsten, har också en erkänd betydelse av LEGOkloss, och används som en synonym för plastbiten utan förväxling med företaget. Bricksway förklarar Per-Olof som ”sin LEGOväg”.

Text och bild (där inget annat anges): Per-Olof Rhodin.

En reaktion på “Halvårsberättelse 2016 juli-dec.

Lämna ett svar